Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
Čitajte digitalna izdanja magazina ZRNO. Izborom opcije DIGITALNA IZDANJA sa glavnog menija (lijevo) možete izvršiti pregled svih izdanja ZRNA.
English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Home Lov / lovačka oprema Lov Vazdušne puške za lov CZ 200 S Hunter

Vazdušne puške za lov CZ 200 S Hunter

CZ 200 PCP (precharged pneumatics) je serija vazdušnih pušaka nastalih kao rezultat bliske suradnje između Česke zbrojovke i poznatog engleskog proizvođača vazdušnih pušaka Air Arms. Ove atraktivne vazdušne puške s izvanrednom ergonomijom i odličnom završnom obradom omogućuju korisniku veliki komfort i visoku preciznost prilikom pucanja.

CZ 200 PCP dizajn je u skladu s pravilima ISSF, čime ova vazdušna puška spada u seriju pravog sportskog oružja. Ove vazdušne puške su pogodne za sportske aktivnosti i, u slučaju modela sa početnom energije do 16 J, za kontrolu štetočina.

CZ 200 HunterCZ 200 S Hunter se temelji na provjerenom CZ 200 S modelu, ali sa poboljšanjima primijenjenim u skladu s linijom PCP puške. Temeljna promjena, vidljiva na prvi pogled je novi oblik kundaka. Kundak je prilagođen zahtjevima korisnika koji koriste pušku za lovačke svrhe ili one koji vole sportsko streljaštvo. Iz istog razloga urađen je i potpuno podesivi okidački mehanizam.

Ova PCP puška izrađuje se u .177”/4,5 mm ili .22”/5,5 mm kalibru i ima maksimalnu početnu energija od 16J.

Svi korisnici će zasigurno cijeniti povećan kapacitet vazdušnog cilindra pod pritiskom koji sada omogućava 150 opaljenja. Vazdušni cilindar se postavlja ispod cijevi u kanal urađen u prednjem rukohvatu, a na vrhu istog se nalazi mjerač pritiska u cilindru. Mjerač omogućava kontrolu pritiska u cilindru i određivanje broja preostalih hitaca.

Ovaj novi model, kao i oni prethodni se odlikuje sa izvanrednom točnosti, konstantnom brzinom zrna i minimalnim trzajem. Na ovom modelu nema mehaničkih nišana ali je predviđena mogućnost ugradnje istih ili optičkog nišana.

Osnovne karakteristike:

Ukupna dužina 907 mm.

Dužina cijevi 485 mm.

Visina 165 mm.

Širina 53 mm.

Težina 2,8 kg.

 

www.zrno.ba

25.03.2010.

 

Komentari (0)
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!
 
Secured by Siteground Web Hosting