Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
Poštovani čitaoci, Sva izdanja magazina ZRNO možete čitati u digitalnom izdanju po cijeni od 1 eura. Dovoljno je da se registrujete, platite karticom ili PayPal računom i snimite digitalno izdanje magazina na Vaš kompjuter.
English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Home Lov / lovačka oprema

Lov i lovačka oprema

Oberfel - Tomsonov test sačmarica

Jedna od obaveznih pripremnih radnji prije izlaska u lovište je provjera posipa sačme na udaljenostima do kojih se realno gađa sačmom. Svaki lovac može da provjeri gustinu sačmenog posipa na svoj način, ali da bi se postignuti rezultati standardizovali na svima razumljivu mjeru, široko je prihvaćen Oberfel - Thomsonov test.

Više...

 

JEDINIČNA ZRNA ZA SAČMU – TEST

Među lovcima, jedna od najčešćih rasprava je na temu jediničnih zrna za puške sačmarice. Diskutuje se o njihovoj preciznosti, ubojitosti, zaustavnoj moći, pucanju iz lijeve ili desne, gornje ili donje cijevi. U novije vrijeme poluautomatske sačmarice unijele su čitav niz dodatnih pitanja!

Više...

 

Precizna bakarna zrna - Bakarni čekić

Nama kojima pripade čast da sa bakra skinemo dugogodišnje zaluđeno predanje kako šteti cijevima oružja, dođe pod pero da ukažemo na razlike i prednosti projektila od bakra koji se užurbano spremaju za veliku svjetsku lovačku i streljačku pozornicu.

Više...

 

Fujinonov dvogled / dalekozor Techno-Stabi 14 x 40

Uz njihovu iznimnu kvalitetu, Fujinon dvogledi / dalekozori su poznati u cijelom svijetu. Fujinon je razvio vrhunske dvoglede, posebno za profesionalce i polu-profesionalaca, za različite svrhe, uključujući aplikacije na pomorskim brodovima, za nadzor granice,  misije spašavanja, kao i za astronomska promatranja. Proizvodi u rasponu od modela 7 x 50 prilagođenih za morske uslove do 40 x 150 ED, koji je najveći binokular na svijetu.

Više...

 

FNAR 7.62x51mm kompanije FNH USA

Nova puška FNAR 7.62x51mm (.308 Win) kompanije FNH USA. Provjereni dizajn pušaka ovog renomiranog proizvođača još je dodatno poboljšan ugradnjom kvalitetnije ožljebljene cijevi, ergonomskog taktičkog kundaka i čeličnog okvira. Kvalitet izrade i konstrukciona rješenja ove puške rezultirala su visoko preciznom puškom prilagodljivom za policijsku, zaštitarsku, lovačku i sportsku primjenu.

Više...

 

Kako kupiti polovnu sačmaricu?

Opće poznata je činjenica da gledano sa finansijskog aspekta većina naših sugrađana i ne stoji najbolje. Reklo  bih se spadamo u red onih sa “plićim džepom”. U takvoj stuaciji i nije rjetkost da se ljubitelji oružja odluče za kupovinu  polovnog oružja. No, loša finansijska situacija nije jedino što može uticati da se odlučimo za kupovinu korištenog oružja.

Više...

 

NAJAVA DANA LOVA I RIBOLOVA 2011

Čast nam je i zadovoljstvo najaviti da KJP Centar „Skenderija“ d.o.o. Sarajevo, Bosna i Hercegovina, u periodu od 27.10.-30.10.2011.godine organizuje sajamsku manifestaciju Dani lova i ribolova 2011.

Više...

 
Više članaka...
Secured by Siteground Web Hosting