Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
Čitajte digitalna izdanja magazina ZRNO. Izborom opcije DIGITALNA IZDANJA sa glavnog menija (lijevo) možete izvršiti pregled svih izdanja ZRNA.
English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Home Sigurnost

VarioVIEW 150- Infracrveno motrilo od Jenaoptik

Profesionalci su potvrdili da su VarioVIEW150 i VarioVIEW75 uređaji idealna sredstva za mobilne interventne policijske postrojbe,  za državne sigurnosne organe i za carinske službe.

Više...

 

Echelon i elektronsko ratovanje

Danas  smo svjedoci da su nove informatičke tehnologije postale svakodnevne nužne  potrebe u našim životima kako za lične tako i poslovne upotrebe. Vojska i vojne organizacije su prepoznale prednosti takvih tehnologija koje i same učestvuju u inžinjeringu i stvaranju istih. Iz dana u dan iz medija možemo vidjeti da „elektronsko ratovanje“  postaje de facto novi način ratovanja u savremenom svijetu. Autor: Dženan Sirčo

Više...

 

Afganistan počeo s ukidanjem zaštitarskih kompanija u zemlji

Objavom dekreta o zatvaranju sigurnosnih kompanija afganistanski predsjednik Karzai je iznenadio mnoge, posebno u Sjedinjenim Državama.

Više...

 

SAD: Procurilo 90 hiljada povjerljivih dokumenata

Web stranica Wikileaks je u nedjelju objavila na desetine hiljada dokumenata koji uključuju detalje o civilnim žrtvama i optužbe da pakistanska obavještajna služba radi sa afganistanskim pobunjenicima koji napadaju koalicijske snage. Iz Bijele kuće su curenje tih podataka nazvali neodgovornim.

Više...

 

Kako se zaštiti od kibernetskih napada?

Kad je kompanija Google objavila da je bila meta vrlo sofisticiranog kibernetskog napada, u središtu pažnje se ponovno našao rastući problem osiguranja pred kibernetskim prijetnjama. U prvom u seriji od tri izvještaja o kibernetskoj sigurnosti i slobodi interneta, bavimo se pitanjem adekvatne prevencije od napada u kibernetskom prostoru.

Više...

 
Više članaka...
Secured by Siteground Web Hosting