Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

eMagazinu ZRNO je od strane Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine dodjeljen sljedeći ISSN: ISSN  2233-0933

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Home Vijesti Najnovije Medicinska obuka u „Zajedničkom otporu 2012“

Medicinska obuka u „Zajedničkom otporu 2012“

Drugog dana međunarodne vojne vježbe „Zajednički otpor 2012“  realizovana je obuka u reagovanju na prirodne katastrofe. Obuku je izveo tim starješina Odbrambenog Instituta za Medicinske Operacije (Defence Institute for Medical Operations) američkih Oružanih snaga.


U toku današnjeg dana izvedena su dva medicinska kursa vezana za prvu reakciju na nesreće i obuku rukovodnog kadra u rukovođenju i upravljanju krizama. Pored toga, američki vojnici, iz sastava 937. skvadrona za obuku, vršili su uvježbavanje postavljanja terenske bolnice, kao dio sanitetske podrške jedinicama angažovanim u misijama van zemlje.

U današnjoj medicinskoj obuci učestvovali su pripadnici oružanih snaga Crne Gore, SAD, Srbije i Bosne i Hercegovine zajedno sa predstavnicima zdravstvenih organizacija iz Čapljine, Mostara, Trebinja i Sarajeva.

Aktivnosti medicinske obuke za predstavnike zdravstva, u sklopu vježbe „Zajednički otpor 2012“, nastavljaju se i 30.05.2012.godine.

Vježba 2012

Vježba 2012

Vježba 2012

Vježba 2012

 

Izvor: Ministarstvo odbrane BiH

www.zrno.ba

30.05.2012.

Komentari (0)
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!
 
Secured by Siteground Web Hosting