Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
Čitajte digitalna izdanja magazina ZRNO. Izborom opcije DIGITALNA IZDANJA sa glavnog menija (lijevo) možete izvršiti pregled svih izdanja ZRNA.
English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Home Vijesti Najnovije 2. helikopterski skvadron i Bataljon letačke podrške brigade ZS i PZO u medijskoj kampanji „OS BiH u pomoći civilnom stanovništvu“

2. helikopterski skvadron i Bataljon letačke podrške brigade ZS i PZO u medijskoj kampanji „OS BiH u pomoći civilnom stanovništvu“


U kasarni „Rajlovac OS BiH“ su 06. 11. 2012. godine, izvršene MEDEVAC i SAR vježbe sa jednim helikopterom Mi-8MTV i jednim helikopterom UH-1H, s ciljem prezentacije 2.HS-a u svrhu medijske kampanje „OS BiH u pomoći civilnom stanovništvu“.


Predstavnicima medija prezentirana je organizacijska struktura i zadaci sa kojima se 2. HS svakodnevno susreće sa naglaskom na učešće 2. HS u aktivnostima pomoći civilnom stanovništvu. 

Takođe, prezentirani su podaci o učešću 2.HS u akcijama medicinskih evakuacija i dostave ljekova usljed velikih padavina snijega u zimskom periodu,  kao i aktivnostima u gašenju požara u ljetnom periodu 2012. godine.

Izvršenje vježbe proteklo je u dobroj organizacji i bez narušavanja sigurnosti letenja.

Nakon aktivnosti 2.HS-a novinarske ekipe su posjetile blp i Zrakoplovno tehničku radionicu. Tom prilikom prisutnim novinarima predstavljene su redovne aktivnosti i uslovi na održavanju zrakoplovno-tehničkih sredstava. Prisutnima se obratio zapovjednik blp major Slaven Hrkać koji je istakao značaj redovnog održavnja zrakoplova, kao i doprinos pripadnika blp u zadacima pomoći civilnom stanovništvu.

Ovakav vid aktivnosti pokazao da je br ZS i PZO, kao i OS BiH u cjelini, u potpunosti spremna kvalitetno koordinirati i podržati manifestacije koje promovišu letačke aktivnosti kao i samu br ZS i PZO i OS BiH.

 

Izvor: Ministarstvo odbrane BiH

www.zrno.ba

07.11.2012.

Komentari (0)
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!
 
Secured by Siteground Web Hosting