Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
Obavještavamo cijenjene čitaoce da će vaš i naš magazin Zrno izlaziti samo u elektronskom obliku i biće dostupan na našoj Internet stranici www.zrno.ba
English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Home Vijesti Najnovije 2. helikopterski skvadron i Bataljon letačke podrške brigade ZS i PZO u medijskoj kampanji „OS BiH u pomoći civilnom stanovništvu“

2. helikopterski skvadron i Bataljon letačke podrške brigade ZS i PZO u medijskoj kampanji „OS BiH u pomoći civilnom stanovništvu“


U kasarni „Rajlovac OS BiH“ su 06. 11. 2012. godine, izvršene MEDEVAC i SAR vježbe sa jednim helikopterom Mi-8MTV i jednim helikopterom UH-1H, s ciljem prezentacije 2.HS-a u svrhu medijske kampanje „OS BiH u pomoći civilnom stanovništvu“.


Predstavnicima medija prezentirana je organizacijska struktura i zadaci sa kojima se 2. HS svakodnevno susreće sa naglaskom na učešće 2. HS u aktivnostima pomoći civilnom stanovništvu. 

Takođe, prezentirani su podaci o učešću 2.HS u akcijama medicinskih evakuacija i dostave ljekova usljed velikih padavina snijega u zimskom periodu,  kao i aktivnostima u gašenju požara u ljetnom periodu 2012. godine.

Izvršenje vježbe proteklo je u dobroj organizacji i bez narušavanja sigurnosti letenja.

Nakon aktivnosti 2.HS-a novinarske ekipe su posjetile blp i Zrakoplovno tehničku radionicu. Tom prilikom prisutnim novinarima predstavljene su redovne aktivnosti i uslovi na održavanju zrakoplovno-tehničkih sredstava. Prisutnima se obratio zapovjednik blp major Slaven Hrkać koji je istakao značaj redovnog održavnja zrakoplova, kao i doprinos pripadnika blp u zadacima pomoći civilnom stanovništvu.

Ovakav vid aktivnosti pokazao da je br ZS i PZO, kao i OS BiH u cjelini, u potpunosti spremna kvalitetno koordinirati i podržati manifestacije koje promovišu letačke aktivnosti kao i samu br ZS i PZO i OS BiH.

 

Izvor: Ministarstvo odbrane BiH

www.zrno.ba

07.11.2012.

Komentari (0)
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!
 
Secured by Siteground Web Hosting